Vi är Ljungberg Fritzoe

Vår resa började 2013

Vår resa började 2013 när Björn Ljungberg och Treschow-Fritzoe fann varandra. Björn Ljungberg tog med sig erfarenheten från det tidigare familjeföretaget Karl Ljungberg, som försett de svenska bygghandlarna med skivmaterial sedan 1940-talet. Det norska familjeföretaget Treschow-Fritzoe hade på samma sätt erfarenhet som sträckte sig långt tillbaka i historien, och är Norges ledande skivleverantör.


Tillsammans blev vi Ljungberg Fritzoe – återigen ett familjeföretag – och har branschens längsta samlade erfarenhet. Idag är vi Sveriges ledande leverantör av träbaserade skivmaterial.

Thomas Ljungman, vd.

Från skogen till dig – via oss

Vi reser jorden runt för att hitta de allra bästa produkterna till våra kunder. Såväl byggvaruhandeln som industrin förlitar sig dagligen på att vi levererar och vår långa erfarenhet gör att vi kan leva upp till förväntningarna – med oss som partner kan du lita på att hyllorna aldrig står tomma. När det uppstår brist på produkter och efterfrågan i omvärlden ökar, ställer vi upp. När kraven på att erbjuda hållbara och mer miljövänliga produkter blir större, går vi i bräschen.

Vi har levererat skivmaterial under lång tid och planerar att fortsätta med det i många generationer framöver. Vi vill lämna efter oss något att vara stolta över.


På Ljungberg Fritzoe värderar vi trovärdighet och relationsbyggande högt. Därför har vi skapat en tajt organisation som innebär att vi är flexibla, har korta ledtider och alltid erbjuder dig personlig service. Med vår expertis kan du luta dig tillbaka och fokusera på verksamheten. Vi gör att ditt jobb blir enklare och dina kunder nöjdare, helt enkelt.