Vi utökar sortimentet med Magnaboard – den tåliga och klimatsmarta byggskivan

Vi har valt att plocka in MagnaBoard® i vår produktportfölj. Detta eftersom det är en högkvalitativ och klimatsmart byggskiva som tål tuffa miljöer, produktegenskaper som efterfrågas av våra kunder. Skivan har brandklass A1, ger goda akustikvärden, är okänslig mot fukt och mycket stöttålig. MagnaBoard® tillverkas av naturliga mineraler och de huvudsakliga ingredienserna är magnesiumoxid, magnesiumsulfat, perlit och talkpulver. Skivan armeras med glasfibernät.

MagnaBoard® produceras med miljön i åtanke. Produktionen sker genom en kemisk process där vatten tillsätts materialet och härdningen sker naturligt utan värmetillförsel. Jämfört med motsvarande produkter på marknaden garanterar denna tillverkning en minimal energiåtgång och en mycket låg inverkan på miljön.

MagnaBoard® avger låga emissioner enligt EN 15251 och är fri från lim, lösningsmedel och andra hälsofarliga råvaror.

MagnaBoard® monteras med fördel i ett flertal applikationer. Invändigt i vägg. I våtrum tillsammans med godkänt tätskiktssystem. Utvändigt och väderskyddat som vindskyddsskiva eller som brandskyddande beklädnad. Skivan lämpar sig även utmärkt för tuffare miljöer såsom verkstäder, lantbruksbyggnader, soprum, förråd och garage, samt i offentliga lokaler såsom vårdboenden, skolor och butiker.

För dokumentation och specifikationer, se Magnaboards produktsida.