Ljungberg Fritzoe firar 10 år!

Ljungberg Fritzoes resa började för tio år sedan när Björn Ljungberg och Treschow-Fritzoe insåg att de borde slå sina påsar ihop. Björn Ljungberg tog med sig erfarenheten och den goda renommén från det tidigare familjeföretaget Karl Ljungberg, som sedan 1940-talet var ett välkänt namn som försett svenska bygghandlare med skivmaterial.

Norges ledande skivleverantör Treschow-Fritzoe är också det ett familjeföretag med mångårig historia. Tillsammans blev vi familjeföretaget Ljungberg Fritzoe med branschens längsta samlade erfarenhet.

NÄR VI DROG igång 2013 var vi fem personer som började från noll - men med lång erfarenhet i bagaget. Vi hade också ett stort kontaktnät i branschen och Ljungberg i vårt företagsnamn – ett namn som är välkänt för många av våra kunder och borgar för kvalitet och goda relationer.

Vi hade även ägare som trodde på oss och gav oss tid att växa – övertygade om att vi kunde göra det vi gör bättre än någon annan.

2013 OMSATTE VI 17 miljoner kronor, 2022 kom vi upp i cirka 900 miljoner. Vi har också utökat vårt utbud rejält under dessa tio år, från 80 till över 550 olika artiklar. 2014 flyttade vi från Norrköping till våra nuvarande lokaler i Katrineholm. Vi har under dessa tio år också byggt upp ett långtgående och gott samarbete med Norrköpings hamn, samt med våra logistikpartners som levererar våra produkter över hela landet.

VI GÅR MED tillförsikt in i framtiden - väl medvetna om att kärvare tider är på väg men också med det lugn som lång erfarenhet ger – vi vet att det vänder uppåt igen och tror att vi kommer att komma ut starkare på andra sidan.

DET HÄR ÄR FRITZOE NORDIC AS

Ljungberg Fritzoe är en del av koncernen Fritzoe Nordic AS, som är den största distributören av träbaserade skivor och massivträ till skandinavisk byggvaruhandel och träindustri.

2021 OMSATTE koncernen drygt 320 miljoner euro, jämnt fördelat mellan bygghandel och industrikunder. Fritzoe Nordic AS etablerades som ägarbolag i koncernen 2021. Totalt har koncernen cirka 200 anställda, varav 90 i Sverige. Den totala lagerytan är 70 000 kvadratmeter. De svenska företagen i koncernen är förutom Ljungberg Fritzoe också CEOS Fritzoe AB, som finns i Göteborg, Norrköping, Forserum och Skellefteå, samt Skivspecialisten AB i Stockholm. I Norge och Danmark finns våra koncernsyskon Fritzoe Engros och DLH Fritzoe, som även de är marknadsledande avseende skivmaterial i respektive land.