Fibercementskivan som ger dig värde för pengarna

Vi har glädjen att kunna meddela att vi kan erbjuda ett fullsortiment med mycket konkurrenskraftiga priser på vår fibercementskiva PRIMAflex.

Skivan har utmärkta egenskaper att motstå brand, fukt, buller, stötar och slag. Den är dessutom resistent mot mögel och röta och har även motståndskraft mot de flesta förekommande kemikalier inom till exempel industrin.

PRIMAflex är tillverkad av giftfria naturliga mineraler; huvudsakligen cement, sand, vatten och cellulosafibrer. Den har en unik sammansättning med fysiska och mekaniska egenskaper som gör den överlägsen andra byggskivor.

Vi ser att det finns ett behov av alternativ på den skandinaviska marknaden, därför lanserar vi åter PRIMAflex, som är ett utmärkt alternativ till marknadsledande fibercementskivor. Skivan är stark, hållbar och tappar inte sin styrka på grund av fukt, slag och värme. Dess egenskaper tillsammans med sin relativt låga vikt (1300 kg/m3) gör att PRIMAflex har ett brett användningsområde och kan främst användas som beklädnadsskiva i till exempel förråd, garage, soprum och miljöstationer.

PRIMAflex, som har goda ljudegenskaper, kan även användas till uppbyggnad av mellanväggar, som vindskyddsskiva, takfotsinklädnad, fasadbeklädnad, gavelspetsar, sockelskiva, blindbottenskiva och formsättning. Skivan står emot slag och stötar, uppfyller brandkrav, klarar värme och/eller kyla utan att tappa sina egenskaper och ger på så sätt en fukt- och brandsäker konstruktion.

Vår målsättning är att våra kunder ska få ut maximalt för sin investering, och då vill vi uppmuntra till att man inte ska välja ett specifikt varumärke av gammal vana utan det som ger mest valuta för pengarna.

Fakta

PRIMAflex finns listad i SundaHus, Byggvarubedömningen, Svanens Husproduktportal samt BASTA.

  • Vädertålig (fukt/värme/kyla)

  • Obrännbar, stark och slagtålig

  • Låg vikt

  • Lätt att bearbeta

  • Kostnadseffektiv

  • Miljövänlig

  • Tålig mot skadedjur.

Läs mer om PRIMAflex här

Se Ljungberg Fritzoes film om PRIMAflex här

PRIMAflex Vindskyddsskiva

Upptäck Primaflex Vindskiva - den senaste innovationen för vindskydd. Med en imponerande tunnhet på bara 6 mm kan denna skiva enkelt ritsas och knäckas. Den klarar sig utan fasadbeklädnad under hela 12 månader och behåller sin fuktsäkerhet. Trots sin extremt tunna profil är skivan tillräckligt robust för att klara av byggmiljöns påfrestningar. Primaflex Vindskiva erbjuder snabb och enkel montering på träregelstommar med hjälp av en spikpistol och pappspik. För stålregelstommar kan skivan skruvas upp utan förborrning, vilket sparar tid och gör den mycket populär på byggarbetsplatser. Skivan är utformad för att stabilisera stommen, minskar luftflödet i isoleringen och är motståndskraftig mot höga temperaturer. Upplev fördelarna med Primaflex Vindskiva och njut av en enkel och effektiv lösning för vindskydd. Denna tunna men robusta skiva ger dig trygghet och prestanda, samtidigt som den sparar tid och anpassar sig till olika byggmiljöer.

Tjocklek

Längd

Bredd

6,0

900

2700

6,0

1200

2700

PRIMAflex Trossbotten

Upptäck Primaflex Trossbottenskiva i fibercement - den ultimata lösningen för tak- och golvkonstruktioner. Med sina överlägsna egenskaper tar denna skiva prestanda och hållbarhet till en helt ny nivå. Primaflex Trossbottenskiva är tillverkad av robust fibercementmaterial som garanterar en exceptionell styrka och hållbarhet. Dess tunna profil gör den enkel att hantera och anpassa, samtidigt som den behåller sin strukturella integritet. En av de största fördelarna med Primaflex Trossbottenskiva är dess imponerande motståndskraft mot extrema väderförhållanden. Dess fuktsäkerhet är oöverträffad, och du kan vara säker på att Primaflex Trossbottenskiva kommer att skydda din konstruktion mot fuktrelaterade problem och mögelskador. Primaflex Trossbottenskiva erbjuder även en stomstabiliserande effekt. Dess förmåga att tåla höga temperaturer gör den perfekt för olika klimatförhållanden och ger dig trygghet och långvarig prestanda. Ge ditt tak- eller golvprojekt den ultimata kvaliteten och hållbarheten med Primaflex Trossbottenskiva i fibercement. Upplev fördelarna med enkel installation, imponerande motståndskraft och långvarig prestanda. Välj Primaflex Trossbottenskiva och ta ditt byggprojekt till nya höjder av framgång och pålitlighet.

Tjocklek

Längd

Bredd

6,0

550

1220

PRIMAflex Sockelskiva

Primaflex Sockelskiva i fibercement - den ultimata lösningen för att skydda dina byggnader mot fukt och smuts. Primaflex fibercement kan användas som sockelskiva för att skydda byggnader mot fukt och smuts. Med sin höga motståndskraft mot vatten, vind och solskydd kan Primaflex skydda byggnader i många år. Primaflex fibercement kan också hjälpa till att minska risken för mögel- och rötskador. Primaflex Sockelskiva är tillverkad av högkvalitativt fibercementmaterial som erbjuder överlägsen styrka och hållbarhet. Den är speciellt utformad för att tåla de utmaningar som kommer med att vara placerad nära marknivå och utsättas för fukt, smuts och extrema väderförhållanden. Denna sockelskiva är en enastående skyddsbarriär för dina byggnader. Den skyddar fasaden mot fuktinträngning och minskar risken för mögel- och rötskador. Primaflex Sockelskiva är vattentålig och har en oöverträffad motståndskraft mot vind och sol, vilket säkerställer dess långvariga prestanda och utseende.

Tjocklek

Längd

Bredd

9,0

595

2550

PRIMAflex Fasadskiva

Primaflex Allround kan användas som fasadskiva och ger byggnader en elegant och hållbar yta. Dess yta är rå och obehandlad, men går att måla (se anvisningar) om önskat designuttryck är ett annat. Primaflex Fasadskiva kan användas både inomhus och utomhus. Skivans unika kombination av fysiska och mekaniska egenskaper gör den överlägsen andra byggskivor. Med Primaflex Fasadskiva får du en produkt som inte bara är hållbar strukturellt och miljömässigt, utan också flexibel och enkel att använda. Den kan anpassas till olika applikationer och ger dig möjlighet att skapa imponerande resultat. Oavsett om det handlar om interiöra renoveringar eller exteriöra byggprojekt, är Primaflex Fasadskiva det perfekta valet för professionella inom branschen. Med Primaflex Fasadskiva kan du vara trygg med att du har valt en pålitlig och högpresterande produkt. Den klarar av utmaningarna i olika miljöer och ger enastående resultat när det gäller styrka, hållbarhet och mångsidighet.

Tjocklek

Längd

Bredd

9,0

900

2550

9,0

1200

2550

9,0

900

3000

9,0

1200

3000

12,0

900

2550

12,0

1200

2550

PRIMAflex Byggskiva

Primaflex Allround kan användas som byggskiva för att skapa interiöra och exteriöra väggar. Primaflex Byggskiva kan monteras på trä- eller stålstommar och ger en hög hållfasthet och enkel installation. Primaflex kan också användas i kombination med isoleringsmaterial för att skapa en energieffektiv lösning för byggskivor. Primaflex Byggskiva står emot slag och stötar, uppfyller brandkrav, klarar värme och/eller kyla utan att tappa sina egenskaper och ger på så sätt en fukt- och brandsäker konstruktion. Skivan har dessutom goda ljudegenskaper. Dessa egenskaper gör att den lämpar sig utmärkt för utrymmen där det finns stort slitage eller i gemensamma utrymmen saknar uppvärmning eller behöver kunna tvättas av lätt. Primaflex Byggskiva är en högkvalitativ fibercementskiva som erbjuder en mångsidig lösning för en rad olika byggprojekt. Med sina imponerande egenskaper har den ett brett användningsområde, som beklädnadsskiva i till exempel förråd, garage, cykelrum, soprum, miljöstationer, skolor, idrottsanläggningar, hotell, sjukvård, bastu, lantbruk, industri, mm.

Primaflex Byggskiva erbjuder även specialanvändningar, som att fungera som trafikbullerskärmar för att minska bullerstörningar. Skivorna kan användas för att täcka hela beklädnaden eller endast den mest utsatta markanslutningen, vilket ger en effektiv ljudisolering.

Tjocklek

Längd

Bredd

9,0

900

2550

9,0

1200

2550

9,0

900

3000

9,0

1200

3000

12,0

900

2550

12,0

1200

2550

PRIMAflex Tillbehörssortiment

För att lyckas med ditt projekt behövs rätt tillbehör. Använd skruv och folie från oss så vet du att allt kommer att funka!

PRIMAFLEX SKRUV Art Nr: 692001

PRIMAFLEX Fibercementskruv används för fibercementskivor mot träreglar och plåtreglar max 1 mm. Skruven är ytbehandlad med Zink Nickel för att klara korrosiva miljöer. Tack vare fibercementskruvens minimala skruvhuvud i kombination med rillor reduceras risken för ”bullar” under huvudet.

Artikelnamn

Längd

Bredd och Tjocklek

PRIMAflex Skruv (250 st/frp)

35 mm

7 mm

PRIMAFLEX EPDM Folie Art Nr: 692002

PRIMAFLEX EPDM Folie är ett elastomert tätskiktsmembran i remsor baserat på EPDM. Produkten används som barriärskydd för vatten, fukt och lufttäthet i fasader och andra konstruktioner där det krävs att fukt stängs ute. Folien är svart och har en ytstruktur på båda sidor för maximal vidhäftning. Produkten har mycket lång förväntad livslängd.

Artikelnamn

Längd

Bredd

PRIMAflex EPDM Folie

25 m

70 mm

Case från vårt systerbolag i Norge

Rekommenderades Primaflex

Projektrådgivare Ragnar Hem Løver på Fritzøe Engros AS tror att många kan spara både tid och pengar genom att välja Primaflex. Telemark Byggentreprenør AS har vuxit rekordsnabbt. Företaget grundades i januari 2016 och har under 2020 vuxit från 4 till 34 personer och lärlingar.

Den starka tillväxten resulterade i behov av både utrymme och utrustning och det nya huvudkontoret stod klart i slutet av 2019. Den nya byggnaden innehåller verkstad, matsal, kontor och en separat tvätthall för tjänstebilarna.

- Vi letade faktiskt efter panel till den yttre fasaden när den lokala byggvaruhandlaren rekommenderade Primaflex. Vi ville ha något helt färdigt till fasaden, men gick på Primaflex till verkstaden/tvätthallen, säger projektledare Stian Sveinsson.

Mycket konkurrenskraftig

Projektrådgivare Ragnar Hem Løver på Fritzøe Engros AS säger att ett förmånligt pris i kombination med mycket goda produktegenskaper gör Primaflex till en mycket konkurrenskraftig produkt.

- Vi har sålt en del för invändigt bruk i lador, garage, bodar och andra ställen där man behöver en produkt som tål tuff belastning och användning. Primaflex är obrännbart, och kan till och med grävas ner i marken eller användas som underlag för värmekablar, säger Løver.

Bra att jobba med

Primaflex skärs och monteras som en vanlig byggskiva. Skillnaden är brand- och vattenbeständighet. Primaflexskivorna i tvätthallen monterades av Sveinssons egna snickare.

- De är helt ok att arbeta med; tung, stark och faktiskt lite böjlig. Det viktigaste är egenskaperna, och att det är lätt att spola över väggen vid rengöring, påpekar Sveinsson.

Tål tuff användning

Med Primaflex inne i verkstaden/tvätthallen och korrugerad plåt som utvändig beklädnad behöver TBE Entreprenør inte tänka på underhåll.

- Väggen kan lätt spolas när den blir smutsig. Väldigt praktiskt, konstaterar Stian Sveinsson när han ångtvättar en av tjänstebilarna.