Fibercementskivan som ger dig värde för pengarna

Efter drygt ett år av sviter av Covid-19 hos vår producent följt av extremt höga priser på sjöfrakt har vi nu åter glädjen att meddela att vi kan erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser på vår multiskiva PRIMAflex.

Skivan har utmärkta egenskaper att motstå brand, fukt, buller, stötar och slag. Den är dessutom resistent mot mögel och röta och har även motståndskraft mot de flesta förekommande kemikalier inom till exempel industrin.

PRIMAflex är tillverkad av giftfria naturliga mineraler; huvudsakligen cement, sand, vatten och cellulosafibrer. Den har en unik sammansättning med fysiska och mekaniska egenskaper som gör den överlägsen andra byggskivor.

Vi ser att det finns ett behov av alternativ på den skandinaviska marknaden, därför lanserar vi åter PRIMAflex, som är ett utmärkt alternativ till marknadsledande fibercementskivor. Skivan är stark, hållbar och tappar inte sin styrka på grund av fukt, slag och värme. Dess egenskaper tillsammans med sin relativt låga vikt (1300 kg/m3) gör att PRIMAflex har ett brett användningsområde och kan främst användas som beklädnadsskiva i till exempel förråd, garage, soprum och miljöstationer.

PRIMAflex, som har goda ljudegenskaper, kan även användas till uppbyggnad av mellanväggar, som vindskyddsskiva, takfotsinklädnad, fasadbeklädnad, gavelspetsar, sockelskiva, blindbottenskiva och formsättning. Skivan står emot slag och stötar, uppfyller brandkrav, klarar värme och/eller kyla utan att tappa sina egenskaper och ger på så sätt en fukt- och brandsäker konstruktion.

Vår målsättning är att våra kunder ska få ut maximalt för sin investering, och då vill vi uppmuntra till att man inte ska välja ett specifikt varumärke av gammal vana utan det som ger mest valuta för pengarna.

Fakta

PRIMAflex finns listad i SundaHus, Byggvarubedömningen, Svanens Husproduktportal samt BASTA.

  • Vädertålig (fukt/värme/kyla)

  • Obrännbar, stark och slagtålig

  • Låg vikt

  • Lätt att bearbeta

  • Kostnadseffektiv

  • Miljövänlig

  • Tålig mot skadedjur.

Läs mer om PRIMAflex här

Se Ljungberg Fritzoes film om PRIMAflex här

Case från vårt systerbolag i Norge

Rekommenderades Primaflex

Projektrådgivare Ragnar Hem Løver på Fritzøe Engros AS tror att många kan spara både tid och pengar genom att välja Primaflex. Telemark Byggentreprenør AS har vuxit rekordsnabbt. Företaget grundades i januari 2016 och har under 2020 vuxit från 4 till 34 personer och lärlingar.

Den starka tillväxten resulterade i behov av både utrymme och utrustning och det nya huvudkontoret stod klart i slutet av 2019. Den nya byggnaden innehåller verkstad, matsal, kontor och en separat tvätthall för tjänstebilarna.

- Vi letade faktiskt efter panel till den yttre fasaden när den lokala byggvaruhandlaren rekommenderade Primaflex. Vi ville ha något helt färdigt till fasaden, men gick på Primaflex till verkstaden/tvätthallen, säger projektledare Stian Sveinsson.

Mycket konkurrenskraftig

Projektrådgivare Ragnar Hem Løver på Fritzøe Engros AS säger att ett förmånligt pris i kombination med mycket goda produktegenskaper gör Primaflex till en mycket konkurrenskraftig produkt.

- Vi har sålt en del för invändigt bruk i lador, garage, bodar och andra ställen där man behöver en produkt som tål tuff belastning och användning. Primaflex är obrännbart, och kan till och med grävas ner i marken eller användas som underlag för värmekablar, säger Løver.

Bra att jobba med

Primaflex skärs och monteras som en vanlig byggskiva. Skillnaden är brand- och vattenbeständighet. Primaflexskivorna i tvätthallen monterades av Sveinssons egna snickare.

- De är helt ok att arbeta med; tung, stark och faktiskt lite böjlig. Det viktigaste är egenskaperna, och att det är lätt att spola över väggen vid rengöring, påpekar Sveinsson.

Tål tuff användning

Med Primaflex inne i verkstaden/tvätthallen och korrugerad plåt som utvändig beklädnad behöver TBE Entreprenør inte tänka på underhåll.

- Väggen kan lätt spolas när den blir smutsig. Väldigt praktiskt, konstaterar Stian Sveinsson när han ångtvättar en av tjänstebilarna.