Hällingsjö Hus

Emil Ranefjäld, Projektledare

Hällingsjö Hus: “Vår produktion gillar att jobba med deras produkter”

Hällingsjö Hus levererar prefabricerade hus till allt från privatkunder till industrier. De gör såväl små styckehus som stora bostadsområden. Därför behöver de en skivleverantör som kan möta de behoven. Detta hittade de i Ljungberg Fritzoe.

För Hällingsjö Hus är inget hus för svårt att bygga. När de startade sin verksamhet var det många som sa att man bara kunde prefabricera enkla hus, men det har Hällingsjö Hus motbevisat. För att klara av det har de behövt en stabil skivleverantör som de kan lita på – när de blev kontaktade av Ljungberg Fritzoe hittade de just en sådan.

– Vi gillar deras produkter och de har säkra leveranser. Vår verksamhet är väldigt bred och deras sortiment är minst lika brett vilket gör att de kan tillgodose våra behov, säger Emil Ranefjärd, projektledare på Hällingsjö Hus och tillägger:

– Sedan är de alltid enkla att ha att göra med, inga konstigheter.

Kvalitativa produkter och säkra leveranser

Ove Almqvist är kundansvarig för industriområdet på Ljungberg Fritzoe och har sedan han började för cirka tre år sedan arbetat med Hällingsjö Hus.

– Det finns en positiv anda hos dem och ett stort engagemang. De har också en stark framtidstro och är alltid nyfikna på nya produkter. Det gör mitt jobb mycket roligare.

Just produkterna är en stor anledning till att man valde, och fortfarande har kvar, Ljungberg Fritzoe som partner.

– Vi har testat andras produkter med jämförbart pris men de håller inte lika hög kvalitet och är inte lika lättarbetade. Vår produktion gillar verkligen att jobba med Ljungberg Fritzoes skivor och det betyder mycket för oss, berättar Emil Ranefjärd.

Att man träffas ofta och har en bra dialog är väldigt viktigt för samarbetet.

Ett par gånger om året åker Ove Almqvist ner till Hällingsjö Hus fabrik utanför Göteborg. Att faktiskt få se hur de jobbar gör stor skillnad enligt honom:

– Jag får en annan förståelse för deras verksamhet och hur de bygger. Det gör att jag får nya idéer och kan komma med bättre förslag på vilka material de skulle kunna använda till exempel, berättar han.

– Att man träffas ofta och har en bra dialog är väldigt viktigt för samarbetet. Vi känner verkligen att Ove och Ljungberg Fritzoe är genuint intresserade av vår verksamhet, säger Emil Ranefjärd.