Bloms Trä

Peter Grahn, säljare

Bloms Trä: "Vårt samarbete har alltid fungerat väldigt bra"

Småländska Bloms Trä har gjort en rejäl resa. De har gått från ett renodlat hyvleri till att även vara en komplett byggvaruhandel och tillverkare av komponenter. I våras invigde de också sina nya, rymliga lokaler – självklart byggda i trä från det egna hyvleriet.

BLOMS TRÄ HAR legat i Kvistorp strax utanför Nässjö ända sedan starten av sågverket på 1940-talet. Deras största kunder är byggföretag, men i samband med nybygget utökade de byggvaruhandeln och till exempel utbudet inom badrum och interiör, vilket kan vara en av anledningarna till att fler och fler privatkunder också hittar till anläggningen.

– Privatsidan ökar hela tiden och de flesta hittar till oss tack vare mun till mun, vilket ju borde innebära att vi gör något rätt, säger Peter Grahn som arbetar på Bloms Trä och har varit med och byggt upp byggvaruhandelsverksamheten. Peter har även tidigare arbetat inom byggmaterialhandeln och redan då var han kund hos Ljungberg Fritzoe.

– När vi startade bygghandelverksamheten på Bloms Trä 2019 var Ljungberg Fritzoe en av de leverantörer jag tog kontakt med igen, eftersom jag tycker att vårt samarbete alltid fungerat väldigt bra, säger han.

Att Ljungberg Fritzoe, precis som Bloms Trä, är en mindre organisation tycker Peter är en av fördelarna.

De har en bättre flexibilitet jämfört med större företag och tillgängligheten är bra, de kan alltid ge snabba besked.

– De har en bättre flexibilitet jämfört med större företag och tillgängligheten är bra, de kan alltid ge snabba besked. Man får alltid tag på någon och även om det inte skulle vara rätt person direkt så vet man att frågan tas vidare och inte rinner ut i sanden. Om en kund frågar mig något om produkten som jag inte vet själv så vill ju jag kunna ställa frågan till dem och få ett snabbt svar, och det brukar aldrig vara några problem.

Bloms Trä säljer ofta större volymer av skivmaterial och Peter tycker att Ljungberg Fritzoes utbud täcker deras behov bra.

– De är också lyhörda mot sina kunder, om jag frågar efter en artikel som de inte har kan de skaffa den och lägga på lager. Leveranssäkerheten är också en av fördelarna, har man lovat en kund material så vet man att det kommer som utlovat.