ABT AB

Daniel Gustafsson, produktionsansvarig

ABT AB: "Vi kollar upp det vi vill ha och de löser det"

Daniel Gustafsson på ABT AB

ABT AB, som står för Anders Bard Träprodukter AB, ligger i småländska Broaryd och tillverkar träemballage, främst pallkragar till industrikunder. Från starten 1988 då vd och ägare Anders Bard började tillverka lastpallar hemma i garaget har ABT vuxit till en av Skandinaviens största tillverkare av pallkragar och har idag ett 20-tal anställda.

ABT HAR OCKSÅ jobbat mycket med produktutveckling under åren. Bland annat märkte man att en del kunder, till exempel inom fordonsindustrin, ville skydda sina varor från damm eller fukt under transporter. För ett antal år sedan började man då även tillverka lock till pallkragarna, som gjordes av plywoodskivor.

Och det är här som Ljungberg Fritzoe kom in i bilden.

– Vi är inte så stora att vi har tid att sitta och leta efter olika plywoodskivor från fabriker över hela världen för att köpa in, därför är det perfekt för oss att ha en leverantör som har koll på marknaden åt oss. De vet också hur de ska hitta skivor med rätt kvalitetsregler åt oss. Vi kollar upp det vi vill ha och de löser det, säger Daniel Gustafsson på ABT AB.

ABT har vuxit till en av Skandinaviens största tillverkare av pallkragar och har idag ett 20-tal anställda.

Även om Ljungberg Fritzoe inte har en viss sorts skiva i sitt ordinarie sortiment brukar det lösa sig ändå.

– Om något inte finns och jag behöver det så letar de rätt på det. Ibland kan de också hålla produkter på lager åt oss, vi har kanske inte riktigt plats att få 15 lass av en produkt samma vecka, då kan de lagerhålla det åt oss och pytsa ut leveranserna när vi behöver materialet.

Daniel tycker också att han får bra hjälp av Ljungberg Fritzoe om det skulle uppstå frågor.

– Det är bara att ringa så får man svar, de är väldigt kunniga, säger han.