Vår ambition att tillhandahålla produkter för våra kunders alla användningsområden har fått oss att välkomna Promat i vårt sortiment. En serie icke-brännbara kalciumsilikatskivor som kan användas överallt där det krävs en stark skiva med högt brandskydd. Vi erbjuder skivor som klarar brandkrav på upp till 120 minuter. Kontakta våra säljare för att diskutera era och era kunders behov, så hittar vi skivan som lämpar sig bäst just för er.

PROMATECT®-100

Icke brännbar monolitisk kalciumsilikatskiva, mättad med gips och armerad med glasfiber.

PROMATECT®-100 är tillverkad enligt senaste kunskap inom kalciumsilikatteknologin med användning av XONOTLITE®. XONOTLITE® i kombination med gipsmassa ger skivan ett mycket högt brandsmotstånd och styrka. Skivan kan användas till väggar och tak med brandkrav på upp till 120 minuter. Skivan är vit, har en mycket fin, slät yta och spackelkanter på alla kanter. Fördelar: Till synliga ytor, fuktbeständig.

 

PROMATECT®-200

Icke brännbar monolitisk kalciumsilikatskiva, mättad med gips och armerad med glasfiber.

PROMATECT®-200 är tillverkad enligt senaste kunskap inom kalciumsilikatteknologin med användning av XONOTLITE®. XONOTLITE® i kombination med gipsmassa ger skivan ett mycket högt brandsmotstånd och styrka. Skivan kan användas till väggar och tak med brandkrav på upp till 120 minuter. Skivan är vit, har en mycket fin, slät yta och levereras med raka kanter. Fördelar: Till synliga ytor, enkel komplettering.

 

PROMATECT®-L

Icke brännbar kalciumsilikatskiva med låg vikt. Skivan är hygroskopisk och angrips inte av skadedjur eller röta.

PROMATECT®-L används i första hand som brandskydd av stål, men även för andra syften där det krävs en skiva med goda termiska egenskaper (såväl under normala förhållanden som vid brand). Skivan har låg vikt och är lätt att bearbeta. Dess goda fuktegenskaper gör att den kan monteras under hela byggförloppet, dock inte oskyddad. Skivan är beige med raka kanter. Fördelar: Låg vikt, fuktbeständig, icke brännbar.

 

PROMATECT®-H

Icke brännbar kalciumsilikatskiva med hög styrka. Skivan är hygroskopisk och angrips inte av skadedjur eller röta.

PROMATECT®-H används överallt där det krävs en stark skiva med högt brandskydd och där temperaturen är hög vid vardaglig användning. Dessutom tål den fukt och kan efterbehandlas för användning utomhus. Dess goda fuktegenskaper gör att den kan monteras när som helst under byggförloppet. Skivan är beige med raka kanter. Fördelar: Hög styrka, fuktbeständig, icke brännbar.

Läs mer om vilka produkter vi lagerhåller här.