Rekrytering Regional säljansvarig

Area Sales Manager – Syd

Ljungberg Fritzoe, Sveriges ledande leverantör av skivmaterial till både bygghandel och industri, söker nu en personligt driven och energisk säljare för att tillsammans gå mot nya nivåer och en spännande framtid. I rollen som Area Sales Manager (syd), har du möjlighet att göra skillnad och styra din arbetsdag. Du sköter din försäljning och dina kunder med frihet under ansvar.

Trots pandemi och brist på material så ser framtiden ljus ut för Ljungberg Fritzoe som befinner sig i en spännande fas av organisatorisk förändring med ett unikt marknadsläge. Ljungberg Fritizoe är ett enastående relations- och värderingsdrivet företag med tradition inom svensk byggindustri.

Ditt uppdrag

I denna roll som Area Sales Manager har du ansvar för region syd. Du har försäljningsansvar för ditt geografiska område med frihet under ansvar för planering, kundbearbetning, besök och leverans.

Struktur är en viktig del för att effektivt kunna hantera flera saker samtidigt, och fatta snabba beslut när så krävs. Du arbetar personligt mot kund i både försäljnings- och affärssammanhang. Det är viktigt att du är uppdaterad och besitter marknads-, kund- och produktkunskap för att leverera över förväntan. Du utstrålar ett unikt driv, en härlig energi som du delar med kunder, kollegor och din arbetsgrupp. Att utmana och utmanas är de en del av den du är och du vänder med lätthet ett nej till ett kanske och introducerar, planerar och genomföra med kraft försäljning inom ditt område både mot befintlig kund samt för att skapa framtida nyförsäljning.

Du rapporterar i denna roll till försäljningschefen och har stor påverkan på företagets framtid. Rollen utgår ifrån ett kontor hemma, gärna i närheten av Jönköping, Växajö och/eller Borås. Ljungberg Fritzoe har sitt huvudkontor i Katrineholm, ca 15 mil från Stockholm.

Om Rollen

I denna roll omges du av personer med lång branscherfarenhet och försäljningshefen bär det övergripande ansvaret för all försäljningsverksamhet samt tillhörande marknadsarbete på Ljungberg Fritzoe. Alla tar sitt ansvar. I en bransch som denna är relationer oerhört viktiga, man arbetar långsiktigt men samtidigt här och nu för att få vara med och bygga en spännande framtid.

Du arbetar självständigt, strukturerat och verksamhetsnära. Du inkluderar dina kollegor i ditt arbete när och där det behövs och delar med dig av din kunskap. Rollen är strategisk såväl som operativ och du gillar omväxling. Du är orädd, ödmjuk och hugger i där och när du ser det behövs, helt i linje med företagskulturen.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

 • ansvara för all försäljning- och kundbearbetning, samt tillhörande marknadsarbete för din region
 • introducera nya produkter med tillhörande kommunikation och aktivering till befintlig kundbas
 • ansvara för införsäljning, planering och aktivering av hela produktportföljen genom hela försäljningskedjan
 • ansvara för distributionsstrategi, implementering och utveckling av strategisk kundbearbetning
 • utveckla och ge stöd åt distribution och återförsäljarled

 

Om Dig

För att bli framgångsrik i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

 • akademisk examen inom ekonomi, försäljning och marknadsföring eller liknande är inte ett krav men meriterande
 • omfattande arbetslivserfarenhet av försäljning och marknadsföring mot B2B och B2C via återförsäljare om minst fem år
 • god vana att arbeta långsiktigt och varumärkesbyggande
 • mycket goda säljegenskaper (lång och kort sikt)
 • mycket goda kommunikativa egenskaper, extrovert med naturlig god social förmåga
 • flytande i svenska och engelska i tal och skrift
 • god organisatorisk förmåga, tydlig och strukturerad
 • vana av avtalsförhandling
 • social, öppen med högt personligt driv

Som person är du driven, energisk med ett snabbt intellekt och fallenhet för försäljning. Du har lätt att skapa relationer, snabb på att greppa helheter och implementera strategiskt arbete. Du skapar driv och delar med dig av din energi och tar fullt ansvar för denna nya produktetablering.

Välkommen med din ansökan

Urval och intervjuer sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar Ljungberg Fritzoe med Badenoch + Clark, Executive Search inom The Adecco Group.  Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Ericsson de Contreras på 0736-84 71 07 eller cecilia.ericsson@badenochandclark.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Ljungberg Fritzoe är Sveriges ledande leverantör av träbaserade skivmaterial, med branschens längst samlade erfarenhet. De har försett svenska bygghandlarna med skivmaterial sedan 1940-talet. Idag ingår Ljungberg Fritzoe i den norska koncernen Fritzoe Holding.

Ansök här: www.badenochandclark.com