Ljungberg Fritzoe

Formplywood 

Betonforce

Formplywood är skivor som tillverkats av korsvis limmade träfanér som sedan belagts med fenolfilm (vanligen 120 g/m2). Kanterna är förseglade/målade med utomhusbeständig färg för att förhindra vatten-/fuktinträngning.

Användningsområdet är främst till formsättning för betonggjutning, lastbilslämmar eller beklädnad (t ex i lantbruksbyggnader, lagerinredning, fordonsinredningar, etc).

Formplywood Basic är tillverkad av poppel och är avsedd till enklare formgjutning, 1-3 gånger.

Formplywood Wisa-Form Spruce är tillverkad av gran och belagd med en ljus transparent film. Skivan kan användas till mer krävande formgjutning 5-10 gånger.

Formplywood Twin består av barrträ i kärnan med ytfaner av björk. Denna skiva kan användas till mer krävande formgjutning, 5-10 gånger.

Formplywood Björk består av tunna björkfaner som ger en mycket stark skiva till mer krävande formgjutning, 10-20 gånger.

Formskiva Betonforce är en behandlad spånskiva i kvalitet P5 (V313), belagd med 3 lager akryl lack på båda sidor. Skivan är avsedd för enklare formgjutning, 1-3 gånger.

Viktigt! Alla råa kanter efter bearbetning (t ex borrning, sågning, mm) skall kantförseglas med vattenfast, utomhusbeständig färg för att förhindra vatten-/fuktinträngning. Även skruvskallar och dylikt bör förseglas. Produktens livslängd beror på hur den hanteras, rengörs, lagras och vilken kvalitet av formolja som används.