Ljungberg Fritzoe

Ljungberg Fritzoe

Boat

Världen förändras ständigt. Det som igår var regel kan imorgon vara undantag. Därför är det viktigt att ständigt förändras och blicka framåt. Och se att den lagerhållande grossistens roll är under förändring i och med de stora byggmaterialkedjornas framväxt – och att det behövs ett nytt och modernt alternativ.

Kännetecknande för vår verksamhet är kostnadseffektivitet, skräddarsydda logistiklösningar, flexibilitet och kvalitetsprodukter från världens främsta leverantörer.

Välkommen till en modern skivvaruleverantör.

Välkommen till Ljungberg Fritzoe.

AAAdisplayCredit report

 

Ägarbild

Ljungberg Fritzoe AB ägs till lika delar av norska Treschow-Fritzoe AS och av Björn Ljungberg.

Treschow-Fritzoe är en av Norges äldsta och traditionsrika företagsgrupper och har varit i familjen Treschows ägo sedan 1835. Förutom att vara Norges största privata skogsägare består koncernen av stenindustri, fastighetsförvaltning och utveckling samt omfattande grossist- och bygghandelsverksamhet. I Norge äger man landets ledande skivgrossist, Fritzoe Engros AS, och i Sverige äger man Ceos AB som huvudsakligen levererar skivor och massivträ till den svenska träindustrin.

Björn Ljungberg är den tidigare ägaren till Karl Ljungberg AB. Ljungbergs var under en rad år den marknadsledande skivleverantören till den svenska byggmaterialhandeln innan det såldes 2006. Ljungbergs styrka var att hitta starka leverantörer runt om i världen och att åstadkomma effektiva varuflöden.

Den sammanlagda omsättningen för koncernens skivgrossistverksamhet är c:a 2,0 miljarder kronor.

 

Vår roll i varuflödet

img_1273

Ljungberg Fritzoe skapar stora och starka varuflöden på träskivesidan tillsammans med Treschow-Fritzoes norska verksamheter samt Ceos. Med ett skarpt fokus på den svenska byggmaterialhandelns behov av kvalitetsprodukter och på dess behov av optimala logistiklösningar har vi skaffat oss en ledande roll i branschen.

Vi har byggt upp och utvecklar ständigt ett världsomspännande nät av de starkaste skivleverantörerna och tillhandahåller skräddarsydda logistiklösningar. Vårt huvudlager ligger i logistikknutpunkten Katrineholm. Vi levererar också stora mängder gods raka vägen till kund, antingen direkt från fabrikerna per bil eller från våra ankomsthamnar om varorna kommer per båt, bulklastade eller i containers.

Vårt nyckelord är kostnadseffektivitet.

Produktportföljen

OSB

Konstruktionsplywood

Spårad plywood

Snickeriplywood

Formplywood

Karosseriplywood

Boardprodukter

MDF

Spånskivor/hyllplan

Fibercementskivor

Bänkskivor/limfog

Fibo

 

Integritetspolicy

Integritetspolicy

Vi uppskattar ditt besök på vår webbplats. Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi vill informera om vilka uppgifter vi får reda på om dig när du besöker vår webbplats och vad vi gör med uppgifterna. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du besöker webbplatsen. Vi värderar skyddet av personuppgifter, och vi lägger därför stor vikt vid att skydda din integritet. Denna integritetspolicy förklarar och förtydligar hur vi som personuppgiftsansvarig behandlar våra besökares och kunders personuppgifter enligt (EU) 2016/279, den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Denna policy gäller i situationer där Ljungberg Fritzoe behandlar personlig information som samlats in från webbplatsen. Genom att använda vår webbplats samtycker du att vi behandlar din personliga information i enlighet med denna integritetspolicy.

Ladda ner och läs hela vår integritetspolicy